PROIZVODI

PILJENA DRVENA GRAĐA
Veliki izbor piljene građe od jele i smreke za građevinarstvo / krovne konstrukcije.
 
Stolarska građa od jele, smreke, bora ili hrasta.
 
PROFILIRANO DRVO
Kvalitetno profilirano drvo od smreke i bora za krovove ili unutrašnju dekoraciju.

Usluga sušenja drvene građe

VRŠIMO USLUGU SUŠENJA SVIH VRSTA DRVA IZ VAŠEG ILI NAŠEG MATERIJALADSC00793

Opširnije

Usluga proreza trupaca

rezanje1USLUGA PROREZA I OBRADE VAŠIH TRUPACA

Opširnije

Kontaktirajte nas!

Podaci označeni zvjezdicom (*) su obavezni!

O Jakovlju

Pilana "Vrhovec" se nalazi u prekrasnom mjestu Jakovlje koje je tridesetak kilometara udaljeno od Zagreba u smjeru Krapine. Smješteno je u ravnici rijeke Krapine, podno sjevernih obronaka Medvednice. Iz mjesta se pruža prekrasan pogled na Sljeme te na "Crveni spust" za vrijeme skijaškog natjecanja "Snježna kraljica".

Posjed Jakovlje spominje se već 1546. godine kada ga kupuje Jakov Sekelj iz Ormoža. U 18. stoljeću obitelj Oršić je izgradila neobaroknu stambenu ladanjsku zgradu - dvorac. Kako su dvorci izgrađivani uglavnom na brežuljcima, tako je i ovaj izgrađen na umjetnom humku, što su ga svojim trudom izradili kmetovi, iskapajući i prenoseći zemlju iz okolice. Dvorac je vremenom mijenjao vlasnike, a s njima i izgled. U prvoj polovici 20. stoljeća vlasnik dvorca i okolne zemlje je bila obitelj Sixta. Čitav posjed je 1945. godine nacionaliziran, a dvorac je bio zapušten i prepušten propadanju. Godine 1972. dvorac kupuje Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i postaje umjetnicima izložbeni prostor i atelje. U dvorcu se danas održavaju izložbe pa je postao poznat kao "Međunarodni park skulptura Jakovlje".

Jakovlje je 1993. godine postalo sjedište istoimene općine koju čine tri naselja: Jakovlje, Igrišće i Kraljev Vrh. Mjesto je već sada, svojim smještajem između Parka prirode Medvednica i pitomih zagorskih brežuljaka, vrlo zanimljiva destinacija onima koji žele pobjeći od gradske vreve u mirniji žvot velegradske okolice. Planirani tunel kroz Medvednicu čija bi gradnja uskoro trebala započeti, a čiji bi ulaz sa zagorske strane trebao biti upravo na području općine Jakovlje - u Kraljevu Vrhu, zasigurno će Jakovlje učiniti još atraktivnijom lokacijom za život.

 

dvorac1

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.