PROIZVODI

PILJENA DRVENA GRAĐA
Veliki izbor piljene građe od jele i smreke za građevinarstvo / krovne konstrukcije.
 
Stolarska građa od jele, smreke, bora ili hrasta.
 
PROFILIRANO DRVO
Kvalitetno profilirano drvo od smreke i bora za krovove ili unutrašnju dekoraciju.

Usluga sušenja drvene građe

VRŠIMO USLUGU SUŠENJA SVIH VRSTA DRVA IZ VAŠEG ILI NAŠEG MATERIJALADSC00793

Opširnije

Usluga proreza trupaca

rezanje1USLUGA PROREZA I OBRADE VAŠIH TRUPACA

Opširnije

Kontaktirajte nas!

Podaci označeni zvjezdicom (*) su obavezni!

O pilani Vrhovec

U pitomom kraju podno Medvednice, na samom ulazu u Hrvatsko zagorje, smjestilo se Jakovlje - slikovito mjesto i sjedište istoimene općine, koja uključuje tri naselja: Jakovlje, Igrišće i Kraljev Vrh. Najstariji spomen imena mjesta datira još iz davnog 16. stoljeća, točnije iz 1546. godine, kada je posjede na području današnjeg Jakovlja kupio plemić Jakov Sekelj iz Ormoža, po kojemu je mjesto dobilo ime. Od tog su se vremena još mnoge gospodske i plemićke obitelji dičile vlasništvom posjeda u Jakovlju, a u 18. je stoljeću izgrađen poznati barokni dvorac, koji je danas sjedište likovnih umjetnika.

U toj idili između Medvednice i zagorskih brega, na cesti koja vodi od glavne jakovljanske prometnice prema Kraljevu Vrhu, prije gotovo pola stoljeća počela je s radom pilana koju je osnovao Stjepan Vrhovec. Od svog osnutka pilana opskrbljuje šire područje kvalitetnom smrekovom piljenom građom po vrlo povoljnim cijenama. Kasnije je ponuda proširena i na obrađeno profilirano drvo: lamperiju, brodski pod i poluoblice. Pored toga, vršimo uslugu rezanja (proreza) trupaca za pravne i fizičke osobe.

Ako gradite kuću ili trebate piljenu drvenu građu, lamperiju, brodski pod ili poluoblice iz bilo kojeg drugog razloga, navratite do Topličke ulice br. 32 u Jakovlju i uvjerite se u kvalitetu i vrlo povoljne cijene proizvoda pilane Vrhovec.
Pilana "Vrhovec" počela je s radom davne 1967. godine kada je Stjepan vrhovec otvorio obrt i kupio gater kojim je počeo vršiti uslužno rezanje trupaca. Nakon nekog vremena i mukotrpnog rada, gater je zamijenjen brentom. Pilana je polako usavršavana, nabavljani su moderniji strojevi, viličari, cirkulari, blanjalice...da bi se došlo do pilane kakva egzistira danas.

U početku je uglavnom vršena usluga proreza trupaca za druge pravne i fizičke osobe, a danas najviše prerađujemo vlastite trupce koje kupujemo od "Hrvatskih šuma d.o.o.". Prerađujemo sve vrste drva, ali najviše jelu i smreku, iz kojih radimo kvalitetnu drvenu građu za krovišta (daske, grede, letve, fosne, štafne, lamperija, brodski pod...). Grede radimo u svim promjerima i dužinama, ovisno o narudžbi kupca. Od "Hrvatskih šuma d.o.o." kupujemo samo zdrave trupce (iz redovite sječe), čime nastojimo kvalitetu građe zadržati u samom vrhu te po tome biti poznati u široj regiji.

Zadovoljstvo kupaca nam je na prvom mjestu stoga nastojimo zadovoljiti sve njihove zahtjeve i rokove isporuke. Želje za daljnji napredak i razvitak pilane su velike i vjerujemo da će se i dalje, sukladno mogućnostima, usavršavati i razvijati.

pilana

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.